hits

Det e MITT og det e DITT!

Okei, så tapte Arbeiderpartiet og vi må holde tritt med Høyre og frp og hele sulamitten i 4 år til. Altså, i hele oppveksten lærte jeg fort å stemme på AP i og med at min far minnet meg kraftig på hva de stod for og det ble slik at jeg faktisk holdt med de, når min rett til å stemme kom. Jeg hadde sansen for Gro, og jeg likte Jens Stoltenberg sin lederstil. Men hva kan jeg si om Jonas Ghar Støre? Under valgkampen så var han jo ikke der på samme måte som alle de andre partiene, eneste jeg så en litt forsiktig mann og kanskje litt sliten?! Kampklar kan man ikke si at han var. Er det egentlig rett å gi Giske skylda for APs tap? Ikke vet jeg, et stort parti med mange gode verdier som stilnet, men som mange i de tusen hjem stemte på, men det holdt ikke. Alle skal med sa AP, flere i jobb og bedre helsetilbud er viktig for meg. AP et folkets parti, med mange verdier og mye mer folkelig.

Eneste jeg synes er bra med den regjeringen vi hadde til nå var at de faktisk tok seg bryet til å øke kontantstøtten og engangstønaden. Men barnetrygden burde også vært gjort noe med, jeg synes personlig at 970kr er et hån mot familier og mene at det skal holde for å dekke utgjifter til det barna trenger. Altså barnehage koster ca. 3000kr i måneden og søskenmoderasjonen er heller ikke noe å skryte av. 30% for et barn til og 50% for et tredje. For lavtlønnede familier er ikke dette noe særlig.

Vi er jo kommet dit at samfunnet er blitt slik at hver familie skal tenke på seg selv og sine innen de 4 veggene. Det er det som er mitt og det er det som er ditt. Vi har sluttet å bry oss om hverandre og fellesskapet.

Og med denne mentaliteten ute å går så er det "in" å være egoistisk! Vi setter kun oss selv først. Vi driter i de eldre og hvordan de har det. Vi driter i de som har det trangt og er sårbare for Høyre og FRP sine agressive kutt. Jeg føler egentlig at de har snudd om på " Robin Hood sine handlinger" å gi til de fattige og ta fra de rike. Her tar vi fra de fattige og gir til rike. De rike skal ha det godt uansett hva det koster.

Jeg gruer meg til jeg selv blir gammel f.eks. Så du hun stakkars damen på 95 år i tv2 nyhetene, som bodde i egen leilighet og var livredd. Legen har uttalt seg at hun trengte plass på sykehjem, men hun fikk avslag. Fordi de anså henne for frisk. Er dette rettferdig?

I fremtiden tror jeg vi må lære våres egne barn hvordan man behandler hverandre med godhet. For med den mentaliteten vi kjører på nå, der vi bare skal ha og ha, hvor store klasseskiller blir mer og mer tydelig, så mister vi det folkelige vi en gang hadde.

Arbeiderpartiet, mine venner stod for det folkelige, men ble overdøvd av alt det gjerrige og egoistiske. Håper vi en dag kan finne tilbake litt kjærlighet for hverandre igjen, det å kunne ta vare på de gode verdiene gjennom godhet og litt raushet. Se også våre nye landsmenn med nye øyne og ikke skape frykt. Men ta tak i det AP sa selv: Alle skal med! ❤

7 kommentarer

orkanen

13.09.2017 kl.22:23

Godt skrevet :) Ønsker deg en riktig god kveld videre =)

TankeRop

13.09.2017 kl.22:27

orkanen: Takk for det! :) Ha en riktig god kveld videre du også.

sisselgu

14.09.2017 kl.10:45

Godt skrevet

Ha en flott dag

Vil du ta turen innom min blog og lese , en blogg til inspirasjon ,selvopplevde innlegg og ting som engasjerer meg

Ha en flott dag videre :)

Fra Sissel

TankeRop

14.09.2017 kl.11:42

sisselgu: Takk for det! :-) Det skal jeg gjøre ja. Ønsker deg også en fin dag videre. :)

Vanja

14.09.2017 kl.11:52

Godt skrevet :)

TankeRop

14.09.2017 kl.11:55

Vanja: Takk :)

sisselgu

14.09.2017 kl.16:19

Tusen takk

Skriv en ny kommentar

TankeRop

TankeRop

36, Trondheim

Velkommen til bloggen min!:-) Jeg er en tobarnsmor fra Trondheim som også jobber og studerer. Jeg liker å skrive og ta bilder av ting i hverdagslivet. Gjerne legg igjen en kommentar når du har besøkt meg, og gjerne følg meg om du har lyst til det.

Kategorier

Arkiv